A legjobb önfejlesztő könyvek

By Réka - június 09, 2020

Sokan ódzkodnak az önfejlesztő témájú kötetektól. Kezdetben én is így voltam vele, ám mára már megtanultam kiválasztani a számomra megfelelőeket. Továbbra sem szeretem az általános leírásokat, illetve azokat, amelyek arra refelktálnak, hogyan legyén produktív és hogyan építs énmárkát. Ennél sokkal mélyebbre ástam a témában és szembejött velem pár olyan kiadvány, amely sokatoknak segíthet a mindennapokban.



Az előző könyves cikkemben már kifejtettem, hogy mennyire odavagyok Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors című regényéért, amelyben a családi mintákat veszi alapul. Mivel erről már olvashattatok, így csak megemlítettem, hogy annak is érdemes utánanéznetek, ha szeretitek a hasonló tematikájú köteteket. 

Az emberiségnek számos pszichés betegséggel kell megküzdenie. A szorongás is egyike ezeknek, amely a lakosság mintegy 20 százalékát érinti. A zavarokat sokan felismerik, de azt már kevésbé tudják, hogy mi okozza ezt a stresszt, vagyi mi az oka a feszült állapotnak. Fontos tudni, hogy ennek két eredete van, az egyik a reaktív, amely átmeneti, a másik pedig az alkati, ami viszont a géneknek köszönhető. Ehhez nyújt segítséget Dr. Edmund J. Bourne Szorongások és fóbiák gyógyításának kézikönyve. amely bizonyítottan sikeres útmutató a betegségben szenvedőknek. 

Ha szorongás, fóbia vagy éppen pánikzavar nehezíti az életedet, vagy úgy érzed, hogy elveszítetted az uralmadat az életed felett, akkor érdemes beruházni a könyvre. Segítségével ismét képes lehetsz újra kézbe venni az életedet, uralkodni a félelmeid felett, mielőtt újra eluralkodik rajtad a pánik és a szorongás. A gyűjtemény megismertet bennünket különböző relaxációs technikákkal, tippeket ad a negatív belső energiák és a téves meggyőződésel legyőzésére. 

Én személy szerint a pánikbetegség miatt szereztem be, amelynek megelőzésében és legyőzésében is segítő kezet nyújt Dr. Edmund J. Bourne alkotása. Mindennek az alapja a manapság olyan sokat hangoztatott életmódváltás, mint táplálkozás, mind testmozdás, mint pedig a gondolkodásmódunk terén. Fontos, hogy próbáljunk pozitívan gondolkodni és ne hagyjuk, hogy eluralkodjon a fejünkben egy esetleg roham. Ez a kötet nem a szokásos okosságokkal tömi az ember fejét, hanem gyakorlati példákkal mutatja meg a gyógyuláshoz vezető utat.




Hasonló témában mozog Anthony William Gyógyító médium című kiadványa is. Az író huszonöt éve van a pályán, amely során több tízezer embernek segített meggyógyulni különböző betegségekből. Ez a gyűjtemény lapjain olvashatóak olyan betegségek valódi okai, amelyek jelenleg nem megfelelően vannak értelmezve és kezelve. Anthony kitér benne a szklerózis multiplexre, az ízületi gyulladásokra, a pajzsmirigy-alulműködésre, de még az övsömömrre, mellékvese problémákra és számos egyéb gyulladásos betegségre. Ezek mindegyikének van valamilyen lelki háttere is, amelyet szintén ismertet az olvasóval. 

Én speciel sokat szenvedek fejfájással, amelyre általában gyógyszert szedek. Itt olvastam először olyan kezelésről és életmódbeli változtatásról, amely valóban enyhített rajta. A migrénre például tökéletes a zellerlé, a koriander, a chili,a  fokhagyma és a gyömbér, de rendszeresen fogyasztva a fahéj, a fodros kel, illetve az olyan egyszerű élelmiszer is segíthet mint az alma vagy a bors. Nem kell rögtön komplikált gyógynövénymixekre gondolni, vagy alig fellelhető teákra. Szerencsére ez az alkotás nem ezeket fedi fel, hanem sokkal könnyebben próbál segíteni a krónikus betegségekben.




Az előzőektől egy kicsit talán eltérőbb David Wolfe Természetes szépség című könyve. Az író azt próbálja megértetni velünk, hogy a szépség belülről fakad, hogy nem az a legfontosabb, miként áll rajtunk a fürdőruha a strandon, vagy hogy van-e egy kis hasunk, avagy sem. A kötet tartalmaz recepteket, tisztítókúrákat, emellett pedig taglalja az öt szépségfaktort mint a hormonegyensúly, a stressz leküzdése és a többi. Bár ez már egy kicsit túlmodernizált gyűjtemény, tudtam belőle egy keveset hasznosítani. Az ételek többsége egyszerű és finom, illetve a gondolkodásmódom alakításában is segítséget nyújtott. Nem mondom, hogy világmegváltó, viszont ha belebotlasz, érdemes beszerezni belőle egy példányt.

Plusz egy, amely nem önfejlesztő, viszont annál sokoldalúbb. Aruna M. Siewert Növényi antibiotikum című alkotása a természetes gyógymódokat hirdeti. A gyógynövények élettani hatásai között szerepel a fertőzések esetén elősegítik a gyógyulást, mellékhatások nélküliek, erősítik az immunrendszert, gyorsítják a sebgyógyulást, emellett pedig hozzájárulnak a jó közérzethez. 

Régóta érdekelnek a növényi gyógyszerek, amelyeket egy ideje már hasznosítok is. Ezt a tudást gyarapítottam ezzel a gyűjteménnyel, amely tartalmazza a legismertebb gyógynövényeket mint a borsmenta, a fokhagyma, a kamilla, a kakukkfű, a torma, a zsálya és a körömvirág. Ezeket alkalmazhatjuk a leggyakoribb megbetegedések gyógyításában mint az ekcéma, a különféle gyulladások, az influenza, de még a pattanások is. Ha egy kicsit is érdekelnek a természetes gyógymódok, akkor mindenképpen ajánlom a Nők Lapja Egészség Könyvek ezen példányát.

A fent említett köteteken túl szívből ajánlom még Dr. Máté Gábor A test lázadása, Dr. Gyarmati Andrea Hányattatásaim és Steven R. Gundry Növényparadoxon című kiadványait. Mindegyikben találtam hasznos információt, amely segített az életem egy-egy szakaszában. 

Ha mindezek nem lennének elegek, akkor érdemes megnézni az Édesvíz kiadó újdonságait, illetve az Alexandra kiadványait. 

  • Megosztás:

Ha tetszett a bejegyzés, akkor talán ez is fog:

0 megjegyzés